Sökhundar/ Etsijäkoirat

Eftersök av hundar (husdjur)

I föreningens sökhundgrupp tränar vi hundar och deras förare i första hand i efterspaning av bortsprungna hundar, men även andra husdjur. Vi har byggt upp ett eget träningskoncept inom föreningen, som grundar sig på principerna för doftdiskriminering.  Vi har även tagit fram ett testprogram/prov för att bedöma hundekipagets lämplighet i att arbeta som alarmekipage.

Vi tränar både i skogen och inne i tätorter, i alla väder, i både ljus och mörker. Spåren lägger vi åt varandra och anpassar efter hundarnas utveckling och dagsform.

För närvarande har föreningen två hundar som genomgått alla sökprov med godänt resultat. I mån av möjlighet ställer vi upp med hjälp vid efterspaning av ditt försvunna djur (mot en liten ersättning till föreningen).  (blankett)

Koiraetsintä

Yhdistys kouluttaa koirakoita etsimään kadonneita koiria sekä muita eläimiä. Olemme kehittäneet oman konseptimme joka perustuu hajuerotteluun jota käytämme etsiessä kadonneita eläimiä. Valmistuakseen etsijäkoiraksi, koirakon on läpäistävä kehittämämme testi.

Harjoitukset pidetään sekä metsissä että kaupungissa niin valoisaan kuin pimeäänkin aikaan.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä kaksi koiraa jotka ovat suorittaneet testimme hyväksytysti. Mahdollisuuksien mukaan autamme kadonneen eläimen jäljittämisessä. (lomake)